1 kg burgonya
28-30 dkg liszt
0.5 marék morzsa
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűtjük, majd áttörjük.
Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a lisztet, morzsát, só, cukor összegyúrjuk.
Vizet teszunk fel főni, a tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk
Lekvárral, porcukorral tálaljuk. (Mikor a morzsát lepirítottam utánna szoktam hozzá keverni fahéjas porcukrot így még finomabb.)
Feltesszük a vizet melegedni sóval és némi olajjal. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A cukkinit is feldaraboljuk helyes kis kockákra. Egy nagyobbacska serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba felütjük a tojást, belekeverjük a sót, hozzáöntjük a sima és -réteslisztet. Majd annyi hideg vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Nem kell sokáig keverni. Forrásban lévő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pirítottam kevés olajon, ment rá fokhagyma, kis gyömbér. Egy jól megsütött sütőtök felét kikapartam, ezt a pépet is rátettem a hagymára. Só, bors, római kömény. K...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy mélyebb tálban összeforgatjuk a fahéjjal és a barna cukorral. Vágott felületükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű