menu

Családireceptkönyv.hu

Petrezselymes újburgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg újburgonya
5 dkg vaj
1-2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a megvagdalt zöldpetrezselymet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csábító burgonya a sütőből
Csábító burgonya a sütőből

A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Mézes-körtés krumplipüré
Mézes-körtés krumplipüré

Krumplit hámoz, kockáz, lobogó sós vízben megfőz Leszűr, szétnyomkod, hozzá 10 dkg vaj + 1 dl tej, v tejszín. Serpenyőben 5 dkg vajat halványbarnára hevít, rá a hámozott, apró ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Párolt rizs
Párolt rizs

A rizsfőzés alapszabálya : alapos mosás, áztatás, pirítás, megfelelő vízmennyiség a főzéshez, a fedőt nem emelgetjük főzés közben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Lenmagos sárgarépa fasírt
Lenmagos sárgarépa fasírt

Az egészet összekeverjön, félre tesszük (én 1/2 órára) míg az utifű megszívja magát és klasszul összeáll a massza. Gombócokat formázunk, kissé meglapítjuk, forró zsírban kisütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk