menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-fokhagymás csirkecombok hagymás burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db egész csirkecomb
40 g Kotányi magyaros fűszersó (1 csomag)
9 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
A sütéshez:
étolaj
víz
A szóráshoz:
20 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
1,5 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 teáskanál ételízesítő

2 evőkanál étolaj
2 evőkanál vaj
víz

Elkészítés:


A combokról lehúzzuk a bőrt (aki szereti az rajta hagyhatja), megmossuk, és a csont mellett mélyen fent is lent is bevagdaljuk.

A fűszersót elkeverjük az olajjal.

Majd ezzel a keverékkel mindenhol bekenjük a combokat, még a résekbe is!

Belerakjuk egy tálba, és egy éjszakán át letakarva a hűtőbe rakjuk.

Majd másnap a fokhagymagerzdeket elnegyedeljük, elfelezzük, és amit vágtunk résekbe bele helyezzük a fokhagymákat.

Egy nagy tepsibe öntünk olajat és egy kis vizet. Majd belerakjuk a combokat.

Lefedjük alufóliával és lassú lángon elkezdjük sütni. Kb. 45 perc után megfordítjuk és visszatesszük további 45 percre sülni. (szúrjuk bele a villát, ha jó puha, akkor jó)

Majd levesszük az alufóliát és a saját olajával, amiben sült locsolgatjuk, addig amíg meg nem pirulnak a csirkecombok. Ha megpirultak, reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére.

Majd ráolvasszuk a sajtot a combokra.

Amíg sülnek a combok a köretet elkészítjük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd kockára vágjuk.

Feltesszük vízben főni a burgonyákat ételízesítővel és egy pici sóval.

Egy edénybe rakjuk a felkockázott vöröshagymát, olajat és vajat.

Lassú tűzön folyton kevergetve megdinszteljük a hagymát.

Ha már elfőtte a vajat, akkor kész van.

A burgonya ha megfőtt leöntjük a vizet a róla és összekeverjük a hagymával. Ha kell még bele só rakjunk bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Darálthúsos rakottkrumpli
Darálthúsos rakottkrumpli

A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabos Hús
Zöldbabos Hús

hús+vaj--elősütöm. Tepsibe:párolt zöldbab+hagyma+fűszer. fokhagyma+tejfől--húsra öntöm. Burgonyát pírítom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás bab kolbásszal
Hagymás bab kolbásszal

A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A hagymát megpirítjuk a visszamaradt zsíron, majd hozzáadjuk a babot. Én a levét le szoktam önteni, de...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Spárgás-baconös pite.
Spárgás-baconös pite.

A liszthez keverjük hozzá a sót, majd adjuk hozzá a hideg vajat (v. sertészsírt) és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos adjuk hozzá a kissé felvert tojást, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk