60 dkg Edami sajt
3 db Medve sajt (vagy hasonló)
300 g tömlős natúr Camping sajt (vagy hasonló tejszínes ömlesztett sajt)
100 g vaj
3 db egész tojás megfőzve
6 szem kisebb csemegeuborka
30 dkg gépsonka
1 kisebb csokor snidling
A puha vajat a Medve sajttal és a Camping sajttal habosra kikeverjük. A főtt tojásokat, az uborkát és a sonkát egészen apró kockákra vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és mindet a vajas krémhez keverjük.
Az edami sajtot felkockázzuk, dupla nylon zacskóba tesszük, a levegőt kinyomkodjuk belőle, a száját jól bekötjük. A zacskót forrásban lévő vízbe lógatjuk addig, amíg a sajtkockák fel nem olvadnak, és egynemű masszát kapunk.
Ezután gyúródeszkára borítjuk és 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Nem kell alá tenni semmit, mert a sajtból kioldott zsír miatt nem fog ragadni. A krémet egyenletesen rákenjük és feltekerjük.
Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. Egy-két óra múlva szépen szeletelhető. Nagyon mutatós és ízletes vendégváró finomság
Az áztató levet kiöntjük, és kevés vízben provanszi fűszerkeverékkel, babérlevéllel puhára főzzük. Ekkor mixerrel pürét csinálunk belőle. Azután ízesítjük ismét: fokhagymával, őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A makarónit 6-7 cm-es darabokra tördeljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük. • A sonkát, az uborkát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk. A majon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzepi Ági
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű