menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplilángos gombával és sajttal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőlt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm.

Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, két teáskanál sót, 35 dkg lisztet (ez a krumpli minőségétől függően változhat valamelyest), 1 tojássárgáját és 1 evőkanál olvasztott zsírt. Puha tésztát gyúrok belőle. Lisztezett gyúrótáblán rudat formázok belőle, melyet utána 1 cm vastag darabokra vágok. A korongokat mindkét oldalról kicsit meglisztezem és palacsinta nagyságúra nyújtom.
Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.

Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.

Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.

Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.

Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.

Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.
Egy másik lappal beterítem, a szélét kicsit visszahajtom és jól összenyomom, hogy sütés közben a töltelék a korongok között maradjon.

A palacsintasütőt vékonyan kizsírozom és nem nagy lángon, hogy a tészta átsüljön, mindkét oldalát megsütöm.

Melegen még a tetejét megszórom reszelt sajttal és tálalom.


Elkészítés:


Szepi Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Húsgombócok karalábészószban
Húsgombócok karalábészószban

A húsgombócokat tepsibe rakjuk, 30 percig 170 C fokon sütjük. A karalábét lereszeljük, annyi vizet öntünk rá hogy épp ellepje, rátesszük az ételízesítőt. Addig főzzük amíg a hús sü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sült túrógombóc
sült túrógombóc

A gombóchoz való anyagokat összekeverjük, jól összedolgozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni. Elkészítjük közben az öntetet. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és tepsibe...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd tisztítás után krumplinyomón áttörjük. Ha picit hűlt, összedolgozzuk a liszttel, sóval, tojással, darával. Fél órát állni hagyjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk