GOMBÓC:------
50 dkg túró
15 dkg búzadara
3 tojás
2 ek nyírfacukor
1 cs.v.cukor
1 citrom héja
1 marék mazsola
1 csipet só
ÖNTET:------
2 dl zsíros tejföl
1 tojás
1 cs.v. cukor
2 ek nyírfacukor
A gombóchoz való anyagokat összekeverjük, jól összedolgozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Elkészítjük közben az öntetet.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és tepsibe lerakjuk, úgy, hogy egy kis rés maradjon közöttük. Ráöntjük az öntetet és előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Én joghúrt helyett tejföllel készítem.
A hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi). Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymáthozzáadjuk a paprikát,paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleltem vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, ráfektettem a sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesített karajszeleteket, majd a karikára vágott hagymát, paprikát, paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A csirkecombot megmosom megtisztítom. 2 A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. 3 Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű