500 g gesztenyemassza
15 dkg daràlt keksz
0,5 dl tej
pici rum
A puding krémhez:
40 g vaníliàs pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
A befejezéshez:
3 dl Hulala tejszín
babapiskóta
Elkészítés
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük.
A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával.
Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín.
Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük,majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet.180fokon,kapcsos tortaformában kb.10perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 9 db egész tojást keverjük el, inkább csak elegyítsük, a 8 evőkanál cukorral, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét, az olvasztott vajat végül a 2 evőkanál lisztet. Egy 26...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat tegyük bele a keverőtálba, majd keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Megsütöm a piskótát 22 cm-es tortaformában, 150 fokon kb 35 perc 2. Megfőzöm a tejberizst. A vízben kezdem el főzni, később hozzáadom a tejet, majd a 400 ml tejszínt is. 3. Am...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz