2dl langyos tej
60 dkg liszt
45 g olaj
100 g joghurt
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
A kenéshez:
1 db tojás
szezámmag
Mindent bepakolok a gépbe és a dagasztóprogram elvégzi a munkát.
Ha kész langyos helyen a duplájára kelesztem.
Majd a szilikonlapon kissé átgyúrom.
Letakarva pihen 5 percet.
Majd 9 db 120 g -os darabra osztom.
Majd a tenyeremben igazgatva zsemlét formázok belőle.
Ha mind kész sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket.
Letakarva pihen 15 percet.
Lekenem tojássárgával megszórom szezámmaggal és az előmelegített 180 C fokos sütőben.20-25 perc alatt kész.
A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy féldecis pohárban kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. Utána jöhet az élesztős kutyulék is, majd összeáll...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű