250 g darált háztartási keksz
60 g holland kakaópor
30 g vaj
3 evőkanál sárgabarack lekvár
3 evőkanál tej
100 g porcukor
150 g kókuszreszelék
Az összes száraz hozzávalót összekeverem.
A vajat megolvasztom, majd hozzáadom a keverékhez.
Félkész masszához hozzáadom a lekvárt és a tejet. Összedolgozom a keverékkel
A kész masszából golyókat formázok.
A golyókat megforgatom kókuszreszelékben
1 órát hagyom hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek.
október 29, 2012 Hókifli Gyerekkoromban Anyukám ezt a kis hókiflit mindig megsütötte az év legszebb ünnepére. Tulajdonképpen ez az Ő nagy kedvence. Az elmúlt hetekben is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós- és mákos patkó Tésztát készítünk fél kiló lisztből húsz deka vajjal, három tojássárgájával, egy kanál porcukorral, csipetnyi sóval, két deka tejben feloldott élesztővel és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű