kb. 4 db csirkemell
só
bors
1 ek étolaj
250 g koktélparadicsom
200 ml főzőtejszín
1 csokor friss bazsalikom
125 g mozzarella
100 g kenősajt
A csirkemellet megmossuk, hagyjuk lecsepegni. Forró olajban mindegyik oldalát 5 percig elősütjük.
A paradicsomokat kettévágjuk, a bazsalikomot megmossuk, fekaprítjuk.
A tejszínt elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a sajtot, a bazsalikom 2/3-t, sózzuk, borsozzuk.
Kivajazott tepsibe helyezzük a húsokat és a paradicsomot, ráöntjük a szószt és a kockákra vágott mozzarellát elhelyezzük a csirkemelleken.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 200 C-on (légkeverèsesben 175 C-on).
Rizzsel vagy krokettel tálaljuk
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot öntsd egy tálba, nyomd bele a fokhagymát, és jól keverd össze. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb darabokra, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Forgasd be...
Elkészítési idő: 15-25 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és fűszerezzük. 2. Egy tálat, vagy valamilyen formát (én püspökkenyérbe készítettem) alufóliával kibélelünk, majd a következőket rét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézcsirkemellet csíkokra szeleteljük,A gombát nem túl apróra felvágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Az összes hozzávalót a szeletelt bacon kivételével összekeverjük egy tálban....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű