80 dkg burgonya
1 db közepes lila hagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
450 g tejföl
2 dl tejszín
1 db zöld paprika
10 dkg kockázott bacon szalonna
5 dkg vaj
ízlés szerint só
őrölt bors
ételízesítő
A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc)
Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,paprikát szeleteljük vékonyra. A sajtokat szeleteljük vagy reszeljük le. A füstöltet reszeljük külön, mert ez kerül a tetejére.
A kihűtött főtt burgonyának hámozzuk le a héját, majd 1/3 részét vékony karikára vágva rakjuk a tál aljára.
Fűszerezzük, tegyük rá a bacon, a hagyma és paprika 1/3 részét, a vaj darabkák felét.
A tejfölt keverjük ki a tejszínnel, ennek is tegyük rá 1/3 részét, és a trappista sajt felét.
Majd folytassuk a rétegezést az előbb leírt módon.
A 3. egyben utolsó réteg tetejére kerüljön a reszelt a füstölt sajt.Tegyük rá a fedelét a tálra, már mehet is a fincsi burgonyánk a hideg sütőbe.
Süssük kb. 30 percig 200 C fokon, az utolsó 10 percben fedél nélkül pirosra pirítjuk!
Elkészítése A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk álta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vizet megsózzuk, hozzáadjuk a rizst, és lefedett edényben, kis lángon feltesszük forrni. 18-20 percig főzzük, amíg a rizs a vizet magába nem szívja. Ha megfőtt, a rizs tetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű