menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-fokhagymás-mustáros csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
250 ml főzőtejszín
4 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint piros paprika
zsiradék - vaj, vagy olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk, majd, kisméretű kockákra vágjuk. Sózzuk, és félre tesszük.
A fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk.

Vöröshagymát megpucoljuk apróra vágjuk,(én tettem bele lila hagymát is) majd olajon megpirítjuk a hagymát.

A megmosott, kockára vágott csirkemellet rátesszük és fehéredésig gyakori kevergetés mellett pároljuk. Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, hozzáadjuk a fokhagymát, mustárt, fűszereket. Alaposan átkeverjük.

Majd felöntjük a tejszínnel és kb. 10 perc alatt már kész is.

Tejszínes-fokhagymás-mustáros csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös-sajtos rakott csirkemell
Tejfölös-sajtos rakott csirkemell

A csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, és tedd rá a finomra vágott gombát,...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirke kebab
Csirke kebab

Aprítsuk fel nagyobb darabokra a hagymát, paprikát és adjuk hozzá a chili paprikát. Keverjük össze a fokhagymát, citromlevet, cayenne borsot, a köményt és adjuk hozzá a zöldségekh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balkáni kacsa
Balkáni kacsa

Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom. Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrienn
Stroganoff csirke
Stroganoff csirke

A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk