70 g Szafi Fitt zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!)
70 g Szafi Fitt Szénhidrát-csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
2 g só (Himalaya só ITT!)
6 g sütőpor (sütőpor ITT!)
2 db tojás
2 db tojásfehérje
120 g langyos víz
A száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz.
5 percig hagyjuk pihenni.
Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen a tésztát 35 cm-es kör alakúra, majd vágjuk 6 db egyforma cikkre.
Tekerjük fel egyenként a tészta darabokat és formázzuk kifli alakúra. A tetejét kenjük meg vízzel, majd szórjuk meg magvakkal.
Sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre.
Sütés: Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 40 perc.
Tápérték 1 db kifliben:
75,8 kcal,
5 g fehérje,
2,5 g zsír,
8 g ch
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a tejben kevés cukorral,majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Langyos helyen duplájára kelesztettem. Nem túl vékonyra kinyújtottam,majd háromszög ala...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű