menu

Családireceptkönyv.hu

Zablisztes kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 g Szafi Fitt zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!)
70 g Szafi Fitt Szénhidrát-csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
2 g só (Himalaya só ITT!)
6 g sütőpor (sütőpor ITT!)
2 db tojás
2 db tojásfehérje
120 g langyos víz

Elkészítés:


A száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz.
5 percig hagyjuk pihenni.
Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen a tésztát 35 cm-es kör alakúra, majd vágjuk 6 db egyforma cikkre.

Tekerjük fel egyenként a tészta darabokat és formázzuk kifli alakúra. A tetejét kenjük meg vízzel, majd szórjuk meg magvakkal.

Sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre.

Sütés: Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 40 perc.

Tápérték 1 db kifliben:
75,8 kcal,
5 g fehérje,
2,5 g zsír,
8 g ch

Zablisztes kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TELJES KIŐRLÉSŰ KIFLI
TELJES KIŐRLÉSŰ KIFLI

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtovány:
Hajtovány:

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes kifli
Meggyes kifli

Az élesztőt felfuttattam a tejben kevés cukorral,majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Langyos helyen duplájára kelesztettem. Nem túl vékonyra kinyújtottam,majd háromszög ala...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Magvas diétás kifli (Kálci)
Magvas diétás kifli (Kálci)

A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk