Krumplis pogácsa
1 liter liszthez hozzáadunk 30-35 dkg főtt, áttört krumplit. Só is kell hozzá. Ehhez veszünk 3 dkg kevés cukros vízben áztatott élesztőt és 3 dkg langyos zsírt vagy olajat. Mindezt összegyúrjuk langyos vízzel, hogy fél kemény legyen. Kelni hagyjuk.
Ha megkelt, akkor deszkára öntjük. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Kelni hagyjuk és a tetejét sütés előtt egy kis zsírral megkenjük.
Tepertős pogácsa
25 dkg tepertőből darálva, 35 dkg (rétes)lisztből, 1 tojásból, 1 kupica rumból, tejfölből és 1 dkg felfuttatott élesztőből, sóból, borsból jól kidolgozott tésztát készítünk.
20 perces időközönként 4x nyújtjuk.
Pogácsa (Bori féle)
60 dkg liszt, 1 margarin, 1 evőkanál fagyos zsír, 3 dkg élesztő felfuttatva kevés tejben, 2dl tejfel, só, 1 tojás, 10 dkg sajt bele és a tetejére hagyni belőle. Este gyúrjuk – reggel sütjük, forró sütőben.
A lenmagot megőröljük, félretesszük. A diót, az almát, és a sót aprítógépbe tesszük, és morzsásra aprítjuk. 1-1 evőkanál vizet tehetünk hozzá, hogy ne legyen darabos, hanem egy lág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót! Ez a száraz keverék. 2. Egy nagy tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízben! Ez a nedves keverék. 3. A száraz k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz, majd a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd elegyítjük. Kis kenyérformába tesszük, kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. Megszórjuk magokkal, szezám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű