50 dkg liszt
25 dkg ráma
20 dkg sajt
2 db tojássárgája
só
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
kicsi cukor
Egy tálba helyezünk mindent. Dagasztjuk. Dagasztás után a hűtőbe rakjuk pihentetni pár órát. Utána kinyújtani, szaggatni, megkenni tojással és végül megszórni sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 perc.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnával kezdjük. Kisebb kockára vágjuk és 1ek. olívaolajon kisütjük. A ropogósra sült szalonnát kihalásszuk, a zsiradékot félretesszük. A kenyérsütőgép vagy dagasztógép üstj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj és az olívaolaj keverékén pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a gombát, majd a felaprított fokhagymát. Öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű