- 30 g darált dió (pirítva az igazi!)
- 1 dl tej
- 1/2 tojássárgája
- 30 g vaníliás cukor
- 1 kk. rum
A hozzávalókat gőz felett folytonos keverés mellett felfőzzük, majd fagyasztjuk.
A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat megmossuk,üvegbe rakjuk - rászórjuk a cukrot -ráöntjük a rumot -lekötjük, amikor a cukor felolvadt, használható
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű