6-8 alma (vagy birsalma),
porcukor
2 tojásfehérje
1 citromleve
6-8 sült almát szitán áttörünk és elkeverünk ugyanannyi súlyú porcukorral, valamint 2 tojásfehérjével és 1 citrom levével. Habverővel félóráig verjük, majd tálra tesszük és tálalásig hűtőbe tartjuk.
Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromokat forró vízben alaposan megmosom, körömkefével megsikálom, majd a tetején, kereszt alakban bevágom (mintha negyedelni akarnám) majdnem teljesen, pár centit meghagyva, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackot megmossuk, forró vízbe engedjük 2 percre, majd azonnal hideg vízbe tesszük, ezután lecsöpögtetjük. Lehúzzuk a héját, és mindegyik őszibarackba beleszúrunk egy jól m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt összenyomkodjuk a kezünkkel. Ne turmixoljuk, mert elveszti a színét, plusz nem fog annyi levet ereszteni. A gyümölcspépet elkeverjük 6 dl felforralt, majd visszahűtöt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű