1,3 kg tisztított szamóca
1 dl víz
10 dkg eritrit
Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen. Nem érdemes sok vizet önteni alá, mert maga a gyümölcs is enged levet, és annál tovább kell majd főzni (időtakarékosság, ugye!) :D
Ha a nagyja levet elforrta, botmixerrel alaposan átpépesítjük és szükség szerint a maradék felesleges vizet is elforraljuk róla.
Ez a mennyiség nekem nagyjából másfél óra lett kész.
Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fejre állítjuk őket és minimum egy napra száraz dunsztba tesszük.
Mivel semmilyen tartósító nincs benne, felbontás után a biztonság kedvéért tegyük hűtőbe!
98-szamoca-dzsem-paleo-palanett.html
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy nagy kanál cukrot, az eper édességétől függően, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA padlizsánokat meghámozzuk és centis kockákra vágjuk. A cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kettéshasított vaníliarudat, a citrom levét és héját...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes