1,3 kg tisztított szamóca
1 dl víz
10 dkg eritrit
Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen. Nem érdemes sok vizet önteni alá, mert maga a gyümölcs is enged levet, és annál tovább kell majd főzni (időtakarékosság, ugye!) :D
Ha a nagyja levet elforrta, botmixerrel alaposan átpépesítjük és szükség szerint a maradék felesleges vizet is elforraljuk róla.
Ez a mennyiség nekem nagyjából másfél óra lett kész.
Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fejre állítjuk őket és minimum egy napra száraz dunsztba tesszük.
Mivel semmilyen tartósító nincs benne, felbontás után a biztonság kedvéért tegyük hűtőbe!
98-szamoca-dzsem-paleo-palanett.html
Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba. A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba ö...
Elkészítési idő:i a pektint illeti, ha éppen nincs otthon, házilag is készíthetünk. Persze előfordulhat, hogy nem sikerül tökéleteset alkotnunk és számoljunk a plusz művelettel járó extra idővel é...
Elkészítési idő: