Családireceptkönyv.hu

Dzsem szamóca (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,3 kg tisztított szamóca
1 dl víz
10 dkg eritrit

Elkészítés:


Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen. Nem érdemes sok vizet önteni alá, mert maga a gyümölcs is enged levet, és annál tovább kell majd főzni (időtakarékosság, ugye!) :D
Ha a nagyja levet elforrta, botmixerrel alaposan átpépesítjük és szükség szerint a maradék felesleges vizet is elforraljuk róla.
Ez a mennyiség nekem nagyjából másfél óra lett kész.
Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fejre állítjuk őket és minimum egy napra száraz dunsztba tesszük.
Mivel semmilyen tartósító nincs benne, felbontás után a biztonság kedvéért tegyük hűtőbe!

Trükkök, tippek, praktikák:


98-szamoca-dzsem-paleo-palanett.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Piros arany Vali módra
Piros arany Vali módra

ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPERBEFŐTT
EPERBEFŐTT

A gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy nagy kanál cukrot, az eper édességétől függően, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Franciska-féle felöntőlé
Franciska-féle felöntőlé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diós padlizsándzsem
Diós padlizsándzsem

A padlizsánokat meghámozzuk és centis kockákra vágjuk. A cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kettéshasított vaníliarudat, a citrom levét és héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk