Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyógyhatású gyömbérdzsem. Húsokhoz, sütikbe, pirítós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 db 220 ml-es befőttesüveghez

30-35 dkg gyömbér meghámozva, vékonyra szeletelve

30 dkg cukor (15 dkg kristálycukrot, 15 dkg 2:1 befőzőcukrot használtunk)

1 liter víz

3 tk agar-agar

1 tasak citromsav

Elkészítés:


Elkészítés

Egy közepes lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a felszeletelt gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon 30-40 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a főzőlében botmixerrel apróra turmixoljuk a gyömbért. Újra feltesszük főzni, ekkor adjuk hozzá a dzsemfixálót és a citromsavat. Kb. 10 perces főzésidő után a habot eltávolítjuk a tetejéről, és forrón az üvegekbe adagoljuk. Az üvegeket azonnal lezárjuk, fejre állítjuk, így hagyjuk kihűlni. A gyömbéres főzet ekkor még elég folyékony, az üvegekben nyeri el a dzsem állagot. Érdemes elkészíteni, nagyon finom és egészséges!

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom magában is – megfázás, torokfájás, hörghurut esetén naponta többször fogyaszthatunk belőle 1-2 kanállal. Nagyon finom sült húsokhoz, vajas pirítósra kenve, és süteményeket is ízesíthetünk vele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvalekvár-ami sütőben készül
Szilvalekvár-ami sütőben készül

A szilvát alaposan mosd meg, a szárát szedd le, felezd el, magozd ki. Ha vannak benne hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. Tedd egy tiszta, magasabb peremű tepsibe. Arra ügyel...

Elkészítési idő: 8:30h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyalekvár - cukormentes
Áfonyalekvár - cukormentes

Az áfonyát válogasd ki, mosd meg alaposan, és szitán csepegtesd le. Nyomkodd össze, vagy botmixerrel pürésítsd egy kicsit. Öntsd egy lábosba, add hozzá a zselésítő pektinport. Resz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilva-chutney
Szilva-chutney

A chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Susan
Sárgabarackbefőtt tartósítószer nélkül
Sárgabarackbefőtt tartósítószer nélkül

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk