menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösáfonya lekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vörösáfonya
20 dkg cukor (vagy édesítő helyette)
1 dl gyümölcslé (alma vagy narancs)

Elkészítés:


1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük.
3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Vörösáfonya lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szárított paradicsom fűszeres olajban
Szárított paradicsom fűszeres olajban

A sütőt előmelegítettem a legalacsonyabb fokozaton. A paradicsomokat megmostam, félbevágtam, kivágtam a csumájukat és kiskanállal kivájtam a magos részt. Sütőpapírral leterített te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÁRGABARACK SZÖRP
SÁRGABARACK SZÖRP

a gyümölcsöt felfözöm a vízzel egy szürön át szüröm hogy ne legyen eres, vagy konyharuhába tekerve kinyomkodom. Az utbbi maceránsabb. hozzákeverem a citromsavat felvözöm ismét mini...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd uborka saláta:
Svéd uborka saláta:

2 kg uborka, fél kg hagyma, ezeket legyaluljuk, az uborkasalátánál vastagabb szeletekre. Öntünk rá 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, /ez nálam eritrit és foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
BIRSALMABEFŐTT
BIRSALMABEFŐTT

Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk