1 kg vörösáfonya
20 dkg cukor (vagy édesítő helyette)
1 dl gyümölcslé (alma vagy narancs)
1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük.
3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.
Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűNarancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKét narancsot folyó víz alatt alaposan megsikálunk. Ezt követően burgonyahámozóval két narancs héját lehámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg ne maradjon rajta. Kb. 20 g-ot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű