Családireceptkönyv.hu

Vörösáfonya lekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vörösáfonya
20 dkg cukor (vagy édesítő helyette)
1 dl gyümölcslé (alma vagy narancs)

Elkészítés:


1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük.
3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Vörösáfonya lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes szilva.
Ecetes szilva.

Elkészítés: A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom az ecetet, a szegfűszeget és a fahéjat. A szilvákat éles késsel félbe vágom és kimagozom. Egy jénai vagy porcelán edénybe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Szamóca befőtt Valitól
Szamóca befőtt Valitól

A gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy kanál cukrot, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg vízzel, lezárom az üveget!!! E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szárított paradicsom fűszeres olajban
Szárított paradicsom fűszeres olajban

A sütőt előmelegítettem a legalacsonyabb fokozaton. A paradicsomokat megmostam, félbevágtam, kivágtam a csumájukat és kiskanállal kivájtam a magos részt. Sütőpapírral leterített te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Őszibarack borban
Őszibarack borban

Az őszibarackot megmossuk, forró vízbe engedjük 2 percre, majd azonnal hideg vízbe tesszük, ezután lecsöpögtetjük. Lehúzzuk a héját, és mindegyik őszibarackba beleszúrunk egy jól m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk