menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösáfonya lekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vörösáfonya
20 dkg cukor (vagy édesítő helyette)
1 dl gyümölcslé (alma vagy narancs)

Elkészítés:


1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük.
3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Vörösáfonya lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperlekvár recept - nagyiféle
Eperlekvár recept - nagyiféle

Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Narancslekvár
Narancslekvár

Narancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbérzselé citrusokkal
Gyömbérzselé citrusokkal

Két narancsot folyó víz alatt alaposan megsikálunk. Ezt követően burgonyahámozóval két narancs héját lehámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg ne maradjon rajta. Kb. 20 g-ot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült tea
Sült tea

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk