Steinhauser Klára
2015. szeptember 7. · szerkesztve ·
Csokis szilvalekvár
Ehhez a mennyiséghez én 4 kg szilvát , 40 dkg cukornak megfelelő édesítőszert, 2 tábla 90%-os és két evőkanálnyi rumaromát használtam és mivel a család nem szereti folyósan tettem hozzá pektint a leírása szerint. Megfőztem simán a lekvárt és amikor elkészült hozzáadtam a csokit és az aromát.
http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/09/szilva-lekvar-cukor-es-tartosito-nelkul.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNarancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy lábosba teszem és 40-45 percig főzöm, forralom. Egy hosszúkás üveget előkészítek, ráteszem a csőrös töltőformát (most nem jut eszembe a tisztességes neve) gézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCitromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le. Pucolt almá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű