menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt, 1


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi. Pár perc alatt puhára fő. A levet le kell önteni róla (másik edénybe tenni = cukorral, citromlével máris kész az ivólé). A megfőtt birsalmát leturmixolni simára, feltenni főzni egy jó nagy edénybe. Minden kilogramm birsalmához 60-70 dkg cukor kell. Én azonnal hozzáteszem a cukrot, és együtt keverem 2 órán keresztül. A végeredmény valami csodálatos ízű finomság. Vízzel kiöblített formába kell tenni, másnap kiborítani a formából. Néhány napig szellős helyen kell tárolni és forgatni, hogy egyenletesen száradjon.

Birsalmasajt, 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekvár eper fehér csokoládés
Lekvár eper fehér csokoládés

A megtisztított epret, a nyírfacukrot és a dzsemfixet öntsük egy főzőedénybe. (A legjobb, ha van egy olyan lábosunk, amit csak erre használunk). Facsarjuk rá a fél citrom levét, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom egészben, télire - tartósítószer nélkül
Paradicsom egészben, télire - tartósítószer nélkül

Kisebb üvegekbe (200- 250 ml-es) szoktam rakni, hogy egyszerre elfogyjon. Ha mégis megmarad belőle használatkor, megbontva is néhány napig a hűtőben lehet tárolni..... A me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dobálós savanyúság alaplé
Dobálós savanyúság alaplé

uborka, káposztával töltött cecei vagy bogyiszlói paprika, alma paprika, utóbbiak erét én kivágom, hogy ne legyen nagyon csípős, zöld paradicsom, sárgarépa, káposzta cikk (őszi ká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Füge lekvár
Füge lekvár

A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, kisebb darabokra aprítjuk. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük. Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított bef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk