menu

Családireceptkönyv.hu

Birslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg birsalma
70 dkg cukor
4 dl citromlé

Elkészítés:


Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsalmát és nagy tűzön forraljuk, majd ahogy kezd összeesni csökkentjük a tűz erősségét és kezdjük jobban kavargatni. A főzés ideje kb. 35-45 perc között mozoghat. Amikor a lekvár jól összeáll és vörös színt kapott, akkor kész van. Forrón üvegbe töltjük.

Birslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baracklekvár
Baracklekvár

A megmosott gyümölcsöket tedd pár percre forró vízbe, mert így könnyebben jön majd le a héjuk (vagy ne hámozd meg, mert a héjától lesz jellegzetes savanykás íze). Miután meghámozta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szirupban eltett narancs
Szirupban eltett narancs

A narancsokat alaposan megmossuk, kefével megsúroljuk, a héjukat tűvel néhány helyen megszurkáljuk, és nagyobb befőttesüvegbe tesszük Annyi vizet engedünk rájuk, amennyi ellepi ők...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Citruslekvár
Citruslekvár

gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztián
Teszt
Teszt

asfsdf

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk