Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg birsalma
70 dkg cukor
4 dl citromlé

Elkészítés:


Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsalmát és nagy tűzön forraljuk, majd ahogy kezd összeesni csökkentjük a tűz erősségét és kezdjük jobban kavargatni. A főzés ideje kb. 35-45 perc között mozoghat. Amikor a lekvár jól összeáll és vörös színt kapott, akkor kész van. Forrón üvegbe töltjük.

Birslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Birslekvár
Birslekvár

Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Citromdzsem
Citromdzsem

1. Vékony héjú citromot megmosunk, hajszálvékony karikákra vágunk. 2. Citromonként 5 dl vizet számítva, 24 óráig áztatjuk, majd tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg az áztatólé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldparadicsom lekvár (Gabojsza)
Zöldparadicsom lekvár (Gabojsza)

A zöld paradicsomot megmostam, az aljára (fenekére) keresztet metszettem a késsel és forrásba levő vízbe dobtam azzal a céllal, hogy megszabadítsam héjától. Jelentem, semmi értelme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Receptek
Pektin-egyszeregy kezdő háziasszonyoknak
Pektin-egyszeregy kezdő háziasszonyoknak

A pektin olyan természetes zselésítő anyag, amit egyre több háziasszony használ lekvárok, dzsemek, zselék készítéséhez. Néhány praktika a befőzéshez! pektin1 copyA pektinnel kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk