1 kg birsalma
70 dkg cukor
4 dl citromlé
Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsalmát és nagy tűzön forraljuk, majd ahogy kezd összeesni csökkentjük a tűz erősségét és kezdjük jobban kavargatni. A főzés ideje kb. 35-45 perc között mozoghat. Amikor a lekvár jól összeáll és vörös színt kapott, akkor kész van. Forrón üvegbe töltjük.
uborka, káposztával töltött cecei vagy bogyiszlói paprika, alma paprika, utóbbiak erét én kivágom, hogy ne legyen nagyon csípős, zöld paradicsom, sárgarépa, káposzta cikk (őszi ká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyéket mossuk meg, majd vagdaljunk keresztet a hegyesebb végébe. Minél mélyebben be tudjuk vágni, annál könnyebb lesz később pucolni. Közben vizet forralunk és amikor már...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kristálycukorból és nagyjából 5 liternyi vízből cukorszirupot főzök. A barna cukrot karamellizálom, és a maradék vízzel felöntöm. Óvatosan, nagyon fröcsög az elején! Amikor a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű