Mariann SzakályAz én élhető paleom, sok-sok recepttel, glutén, tejtermék, hüvelyesek nélk
május 29. ·
2016. május 6.
Párolt lila káposzta maradéka is ment üvegekbe, automatáztam is. 3 étkezéshez elég lesz, de neki kell majd állnom és 2 fej káposztából legyártok egy nagyobb mennyiséget. Befőzőautomatában tartósítok. Ezt 90 fokon, 30 percig.
A befőttet a szokásos módon készítettük el. Az apró körtéket többször megmostuk, a végeit levágtuk, majd minden szemet kettévágtunk. Az így előkészített körtéket felhasználásig cit...
Elkészítési idő:A gyümölcsöt összenyomkodjuk a kezünkkel. Ne turmixoljuk, mert elveszti a színét, plusz nem fog annyi levet ereszteni. A gyümölcspépet elkeverjük 6 dl felforralt, majd visszahűtöt...
Elkészítési idő:A pektin hatására a lekvár besűrűsödik. Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni. Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell. Kenhető állagú lekvárho...
Elkészítési idő:Az áfonyát válogasd ki, mosd meg alaposan, és szitán csepegtesd le. Nyomkodd össze, vagy botmixerrel pürésítsd egy kicsit. Öntsd egy lábosba, add hozzá a zselésítő pektinport. Resz...
Elkészítési idő: 60 perc