4 kg apró szemű eper
Kevés édesítőszer, vagy cukor
2 zacskó Dzsemfix szuper
1 citrom leve
Az eper szárát lecsippentjük. Legalább kétszer átmossuk őket. Majd egy nagy lábasba tesszük, rácsavarjuk a citromot. Még nyers állapotban nyomást gyakorolunk rájuk, krumplinyomóval. Ettől egy kis levet ereszt, és el lehet kezdeni a főzését. Menet közben, ahogy puhulnak a szemek, még nyomogassuk össze őket. A főzés végére szépen szétesnek.
A főzési idő kb. 1 óra.
Ekkor kerül bele az édesítő és a dzsemfix.
Ezután még 10-15 percig forraljuk, majd töltsük üvegekbe.
Az üvegek szájára frissentartó fóliát simítunk, erre szórjuk rá a szalicilt, majd rászorítjuk a fedelet.
Mehet egy kuckóba, takaróba bugyolálva, 1-2 napra.
10 kg megmosott, megtisztított, felkockázott tökhúst 10 liter vízbe rakunk, melybe előzőleg 2 dl 20%-os ecetet kevertünk. 24 órán keresztül, (de legalább egy éjjelen át) áztatjuk....
Elkészítési idő: 1-1.5 óraA barackokat leturmixoljuk, maradjanak azért benne darabok. Összekeverjük a cukorral, a pálinkával és a zselésítővel és felforraljuk. Forrástól számítva 3 percig főzzük. A képződö...
Elkészítési idő:a
Elkészítési idő:i a pektint illeti, ha éppen nincs otthon, házilag is készíthetünk. Persze előfordulhat, hogy nem sikerül tökéleteset alkotnunk és számoljunk a plusz művelettel járó extra idővel é...
Elkészítési idő: