menu

Családireceptkönyv.hu

Eperlekvár, vagy dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg apró szemű eper
Kevés édesítőszer, vagy cukor
2 zacskó Dzsemfix szuper
1 citrom leve

Elkészítés:


Az eper szárát lecsippentjük. Legalább kétszer átmossuk őket. Majd egy nagy lábasba tesszük, rácsavarjuk a citromot. Még nyers állapotban nyomást gyakorolunk rájuk, krumplinyomóval. Ettől egy kis levet ereszt, és el lehet kezdeni a főzését. Menet közben, ahogy puhulnak a szemek, még nyomogassuk össze őket. A főzés végére szépen szétesnek.
A főzési idő kb. 1 óra.
Ekkor kerül bele az édesítő és a dzsemfix.
Ezután még 10-15 percig forraljuk, majd töltsük üvegekbe.
Az üvegek szájára frissentartó fóliát simítunk, erre szórjuk rá a szalicilt, majd rászorítjuk a fedelet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mehet egy kuckóba, takaróba bugyolálva, 1-2 napra.

Eperlekvár, vagy dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
CITROMOS KÖRTEDZSEM
CITROMOS KÖRTEDZSEM

Elkészítés A körtéket?? mosd meg, majd héjastul kockázd fel. tedd egy lábasba, facsard rá egy nagy citrom levét és reszeld hozzá 1/2 citrom héját, add hozzá a cukrot. Kezd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csete lekvár
Csete lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fanni
Meggymártás
Meggymártás

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gábor
jd
Laczkovszki Melinda Kedvelnék
jd

ututut

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk