Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Áfonyadzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg áfonya,50 dkg cukor

Elkészítés:


Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegkannába rakom.Száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
5. Csipkebogyólekvár
5. Csipkebogyólekvár

A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Befőtt eltevése
Befőtt eltevése

A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg feléig ,majd 4 evőkanál cukrot teszek rá felöntöm hideg vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Ínyenc sárgabarack lekvár
Ínyenc sárgabarack lekvár

A gyümölcsöt néhányszor forró vízzel leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, negyedeljük, és 1100g-ot kimérünk. 2 Elkészítés: A gyümölcsök felét pürésítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsom klf. aszalása+ felhasználása
Paradicsom klf. aszalása+ felhasználása

Lehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk