1 kg áfonya,50 dkg cukor
Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegkannába rakom.Száraz dunsztban hagyom kihűlni.
A körtét meghámozva, kockára vágva üvegekbe raktam, tettem rá 1 teás kanál cukrot, 1 szem szegfűszeget, és pár fahéj darabot, felengedtem hideg vízzel, (tudom, hogy ez megosztó, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét darab ötliteres üvegbe való dió beszerzésével kezdődik a procedúra. A diókat villával szurkálom meg, majd hideg vízzel csordultig töltöm az üvegeket. Két héten keresztül minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogj egy csinos, zárható üvegcsét majd öntsd bele a fehér rumot (a barna rum azért nem jó, mert azt karamellizált cukorral dúsítják), rakd hozzá a kókuszvirágcukrot (ez ugyan kompr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű