Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Áfonyadzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg áfonya,50 dkg cukor

Elkészítés:


Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegkannába rakom.Száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Susan
Sárgabarackbefőtt tartósítószer nélkül
Sárgabarackbefőtt tartósítószer nélkül

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos sárgarépa lekvár
Citromos sárgarépa lekvár

A répát megpucolni,felkarikázni és feltenni főni annyi vizzel,ami bőven ellepi. Hozzátenni feladarabolva a megmosott citromok héját,Megpucolni a citromokat a fehér héjuktól, feldar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dinnyehéj befőtt
Dinnyehéj befőtt

Amikor a görögdinnye piros húsát elfogyasztottuk, a dinnye héját kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, ezután krumplihámozóval lehántjuk a sötétzöld héját. A kapott csíkokat felaprítjuk, kb...

Elkészítési idő: 2 óra+ hámozás
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eper befőtt, Tartósító nélkül!!!! Valitól
Eper befőtt, Tartósító nélkül!!!! Valitól

Nálam a sterilizálás, az üveg kifőzése a következőképpen történik, az üvegek már kiürüléskor alaposan el vannak mosva... ilyenkor újra öblítem, majd felengedem a legmelegebb vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk