1 kg narancs,
2 db citrom,
60 dkg cukor,
1 mokkáskanál benzoesavas nátrium.
A megmosott és leszárított narancssárga héját vékonyan lehámozzuk és félretesszük. A meghámozott narancsokat fehér bundájuktól megszabadítjuk, és a gyümölcsöt egy centis karikákra vágjuk. Kivesszük belőle a magokat, és kis kockákra vágjuk a citromokkal együtt. A cukrot másfél dl vízzel felfőzzük, beletesszük az összevágott gyümölcsöt, és kis lángon, állandó keverés közben 25 percig főzzük. Akkor van készen, ha a próbaképpen kistányérra csöppentett lé megkocsonyásodik, vagyis már nem fut szét a tányéron. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadunk egy evőkanálnyi, hajszálvékony csíkokra metélt narancshéjat. Az elkészült dzsemet kicsi üvegekbe töltjük, tetejükre csipetnyi tartósítószert szórunk, és azonnal lekötjük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.
Simára keverjük és összeforraljuk, besűrítjük.
Elkészítési idő: