Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg narancs,
2 db citrom,
60 dkg cukor,
1 mokkáskanál benzoesavas nátrium.

Elkészítés:


A megmosott és leszárított narancssárga héját vékonyan lehámozzuk és félretesszük. A meghámozott narancsokat fehér bundájuktól megszabadítjuk, és a gyümölcsöt egy centis karikákra vágjuk. Kivesszük belőle a magokat, és kis kockákra vágjuk a citromokkal együtt. A cukrot másfél dl vízzel felfőzzük, beletesszük az összevágott gyümölcsöt, és kis lángon, állandó keverés közben 25 percig főzzük. Akkor van készen, ha a próbaképpen kistányérra csöppentett lé megkocsonyásodik, vagyis már nem fut szét a tányéron. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadunk egy evőkanálnyi, hajszálvékony csíkokra metélt narancshéjat. Az elkészült dzsemet kicsi üvegekbe töltjük, tetejükre csipetnyi tartósítószert szórunk, és azonnal lekötjük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Narancslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Alma elrakása télire
Alma elrakása télire

Lereszeljük az almát, szalicilt teszünk rá. egy napig hagyjuk pihenni, majd üvegekbe rakjuk a levével együtt. Lekötözzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült boros meggy télire
Sült boros meggy télire

A kimagozott meggyet magas falú tepsibe terítjük, megszórjuk a cukorral és meglocsoljuk a bor felével. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük míg elrotyog róla a lé. De ha nem lát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar provanszi marinált szilva
provanszi marinált szilva

A szilvákat megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. Az ecetet a vízzel felfőzzük, és a fűszerekkel 5 percig lassan főzzük. A forró levet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk