Családireceptkönyv.hu

Birsmarmelád recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kg birsalma
» 1 citrom leve
» 40 dkg cukor

Elkészítés:


A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott mennyiségből 1 kg gyümölcspürét kimérünk, hozzákeverjük a citromlevet és a cukrot, majd felforraljuk. Nagy lángon 6 percig forraljuk. Ha a lekvár nem kocsonyásodik, akkor főzzük még 1-2 percig.
A lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.

Birsmarmelád recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejlekvár
Tejlekvár

A folyamat végtelenül egyszerű. Egy közepes láboshoz keresek egy (lehetőleg) üvegtálat, ami belemegy 3/4-ig, de megtartja a lábos szélét. Annyi vizet forralok a lábasban, amennyi é...

Elkészítési idő: 120-150m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggybefőtt
Meggybefőtt

Az első lépés - lévén befőzésről van szó - az üvegek és a fedelek (lapkák) forró vizes, mosogatószerrel történő elmosása- Ezt követően öblítsük át alaposan őket, és hagyjuk maguktó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mentás kék szőlő lekvár
Mentás kék szőlő lekvár

Rengeteg szagos Izabella terem nekünk, egyelőre még bort nem igen szándékozunk készíteni, de ott sem fogom hagyni... hát akkor nosza rajta találékonynak kell lennem.. most lekvár l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töklekvár 2. -ananászos recept
Töklekvár 2. -ananászos recept

A tököt hámozzuk, magtalanítjuk, reszeljük, mintha főzeléket készítenénk belőle. Egy lábasba tesszük a reszelt tököt, majd beleborítjuk az ananászt a levével együtt. (Ha nagyobb d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk