» 1 kg birsalma
» 1 citrom leve
» 40 dkg cukor
A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott mennyiségből 1 kg gyümölcspürét kimérünk, hozzákeverjük a citromlevet és a cukrot, majd felforraljuk. Nagy lángon 6 percig forraljuk. Ha a lekvár nem kocsonyásodik, akkor főzzük még 1-2 percig.
A lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.
Lehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomo...
Elkészítési idő:A sütőtököt szeletekre vágjuk, majd sütőben megsütjük. Kiveszünk belőle 50 dekát. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A citromot és a narancsokat kifacsarjuk (a gyümölcshús is bel...
Elkészítési idő:A gyümölcsöket mosás után daraboljuk fel. Citrom levét facsarjuk rá. Rakjuk egy mély sütőtálba, majd szórjuk meg a cukorral és a fűszerekkel. Keverjük jól meg, majd rakjuk be a 1...
Elkészítési idő:A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük. A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott me...
Elkészítési idő: