menu

Családireceptkönyv.hu

Birsmarmelád recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kg birsalma
» 1 citrom leve
» 40 dkg cukor

Elkészítés:


A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott mennyiségből 1 kg gyümölcspürét kimérünk, hozzákeverjük a citromlevet és a cukrot, majd felforraljuk. Nagy lángon 6 percig forraljuk. Ha a lekvár nem kocsonyásodik, akkor főzzük még 1-2 percig.
A lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.

Birsmarmelád recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Eper befőtt
Eper befőtt

Az epret kicsumáztam és megmostam, majd az üvegekbe töltöttem. Mindegyiknek a tetejére tettem 1 ek nyírfacukrot. Felengedtem vízzel, rácsavartam a tetőt, majd beraktam a befőzőauto...

Elkészítési idő: fél -1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Palacsinta
Palacsinta

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almavaj recept
Almavaj recept

1.Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. 2.Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
ŐSZIBARACK KOMPÓT
ŐSZIBARACK KOMPÓT

az anyagokt egy lábasban felfőztem..lehűtve tálaltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk