Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsmarmelád recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kg birsalma
» 1 citrom leve
» 40 dkg cukor

Elkészítés:


A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott mennyiségből 1 kg gyümölcspürét kimérünk, hozzákeverjük a citromlevet és a cukrot, majd felforraljuk. Nagy lángon 6 percig forraljuk. Ha a lekvár nem kocsonyásodik, akkor főzzük még 1-2 percig.
A lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.

Birsmarmelád recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Őszibarack befőtt
Őszibarack befőtt

Készítsük elő a barackokat: vágjuk őket félbe, a nagyobbakat 3-4 cikkre és távolítsuk el a magot (ízlés szerint meg is hámozhatjuk őket). Áztassuk a barackokat citromos vízbe 10-15...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
8. Lekvár cukor nélkül
8. Lekvár cukor nélkül

A pektin hatására a lekvár besűrűsödik. Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni. Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell. Kenhető állagú lekvárho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas almalekvársütőtökkel
Fahéjas almalekvársütőtökkel

A tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt paradicsom
Aszalt paradicsom

A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk