» 1 kg birsalma
» 1 citrom leve
» 40 dkg cukor
A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott mennyiségből 1 kg gyümölcspürét kimérünk, hozzákeverjük a citromlevet és a cukrot, majd felforraljuk. Nagy lángon 6 percig forraljuk. Ha a lekvár nem kocsonyásodik, akkor főzzük még 1-2 percig.
A lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.
A folyamat végtelenül egyszerű. Egy közepes láboshoz keresek egy (lehetőleg) üvegtálat, ami belemegy 3/4-ig, de megtartja a lábos szélét. Annyi vizet forralok a lábasban, amennyi é...
Elkészítési idő: 120-150m Nehézség: KönnyűAz első lépés - lévén befőzésről van szó - az üvegek és a fedelek (lapkák) forró vizes, mosogatószerrel történő elmosása- Ezt követően öblítsük át alaposan őket, és hagyjuk maguktó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRengeteg szagos Izabella terem nekünk, egyelőre még bort nem igen szándékozunk készíteni, de ott sem fogom hagyni... hát akkor nosza rajta találékonynak kell lennem.. most lekvár l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt hámozzuk, magtalanítjuk, reszeljük, mintha főzeléket készítenénk belőle. Egy lábasba tesszük a reszelt tököt, majd beleborítjuk az ananászt a levével együtt. (Ha nagyobb d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű