1 kg zöld dió előkészítve
65 dkg cukor
2 pohár víz
fél rúd vanília
1 rúd fahéj
2 csillagánizs
1 szem szegfűszeg
1 narancs héja
A cukorból és a vízből szirupot főzök, hozzáadom a fűszereket és a diókat is. Fél órát forralom, majd 24 órát pihentetem. Másnap újra felforralom és még 24 órát pihentetem.
Végül a diókat steril üvegekbe teszem, a szirupot beforralom és a gyümölcsre öntöm. Lezárom, fejre fordítom és dunsztban hagyom kihűlni.
a szilvákat megmossuk, üvegekbe rakjuk rászórjuk a cukrot ráöntjük a rumot lekötjük, amikor a cukor felolvadt, használható
Elkészítési idő:A hozzávalókat turmixgépben krémmé turmixoltam, majd fagyasztóba tettem és fél óránként újra turmixoltam (háromszor).
Elkészítési idő: