Talán ezt a legcélszerűbb elkészíteni, mert itt a főzéshez már a paradicsomlé is készenvan. Ezenkívül a paprika C-vitamin-tartalma is abban a paradicsomlében lúgozódikki, amelyet azután elfogyasztunk.A fehérhúsú paprikát mossuk meg, csumázzuk, majd hegyes késsel vágjuk ki az ereketis. Nagy lábasba rakjuk, majd lobogó forrásban levő vízzel leforrázzuk (nem hagyjuk avízben csupán néhány percet, míg kissé megpuhul), leszűrjük. Kihűlés utánlecsöpögtetjük és utána egymásba dugva a kimagozott paprikákat úgy rakjuk azüvegekbe, hogy a szájuk fölfelé legyen. Egy 580 ml-es üvegbe – paprika méretétőlfüggően – kb 7-8 db fér – nekem éppen elég mennyiség ☺A szokásosan elkészített és kinek-kinek a kedve szerint ízesített sűrű paradicsomleveta paprikákra öntjük, összerázogatjuk, hogy mindenhová jusson a léből, lezárjuk és agépben a lecsónak megfelelő ideig (95 C, 30 perc) csírátlanítjuk.Felhasználáskor a paradicsomlevet leöntjük, besűrítjük (berántjuk), a paprikákat aszokásos módon töltjük, a paradicsomlében készre főzzük.Jó étvágyat hozzá.
Délután leszemeztem a (fehér) szőlőt majd egy fazékban elkezdtem főzni. Amikor mar a szemek kezdtek szétfőni akkor abba hagytam a főzést. Másnap botmixerrel összeturmixoltam és áts...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pektin olyan természetes zselésítő anyag, amit egyre több háziasszony használ lekvárok, dzsemek, zselék készítéséhez. Néhány praktika a befőzéshez! pektin1 copyA pektinnel kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát meghámozzuk, ledará...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes