2 kg uborka, fél kg hagyma, 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, /ez nálam eritrit és folyékony édesítő / fél dl só
2 kg uborka, fél kg hagyma, ezeket legyaluljuk, az uborkasalátánál vastagabb szeletekre.
Öntünk rá 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, /ez nálam eritrit és folyékony édesítő / fél dl sót. Összekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével felöntjük.
4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/
Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom
A paprikát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A szintén megtisztított és feldarabolt hagymával és fokhagymával együtt lábosba öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megmosott barackok magjait szedjük ki,forró vizbe rakjuk 1-2 percre,így a héjja könnyen lehúzható, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű