menu

Családireceptkönyv.hu

Meggybefőtt befőzőautomatával
Kenyér "Római tálban" sütve
Mami sajtos pogácsája
Zsuzsi piskótája.
Avatar

Füszfásné Kállay Zsuzsanna

Zsuzsanna család receptkönyve

Kedvelt alapanyagok

húsok gyümölcsök savanyú káposzta

Nem kedvelt alapanyagok

tej hal borsó karaláb
Avatar Sajtos pogácsa (sokáig friss)
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Sajtos pogácsa (sokáig friss)

Egy nagy tálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval (ha teszek a tésztába is sajtot, azt is belekeverem a lisztbe). A langyos tejbe teszek egy kis kanál cukrot, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi szűzérmék
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Bakonyi szűzérmék

A húst rostjaira merőlegesen 12 vastagabb szeletre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk rajta. (Annyi húst teszün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött csirke kicsontozott csirkéből
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Töltött csirke kicsontozott csirkéből

Először a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészben maradjon. KICSONTOZÁS MÓDJA: először levágjuk a szárnyak végét, majd kiszedjük a V csontot. Vé...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aszalt szilvával töltött csirkemell
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Aszalt szilvával töltött csirkemell

Felvágom a csirkemellet úgy, hogy jól kiterüljön, kicsit még nylon zacskón keresztül ki is klopfolom. Besózom, vagy csirkefűszerrel bedörzsölöm. Őzgerinc formába, vagy szögletes s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Resztelt máj
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Resztelt máj

A májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Holstein szelet (Szilágyi Balázs)
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Holstein szelet (Szilágyi Balázs)

1. A Holstein szelethez először is szeleteld fel és tisztítsd meg a húst. 2. Enyhén klopfold ki a szeleteket. Nem kell túl vékonyra, kb. fél cm-esre. 3. Sózd és borsozd a hússzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbásszal töltött karaj
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Kolbásszal töltött karaj

A karajt megmossuk, hosszú éles késsel felszúrjuk, éa beledugjuk a kolbászt. Alaposan besózzuk, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon minden oldalát megkapatjuk. Áttesszük e...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Töltött dagadó (gombás töltelékkel)
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Töltött dagadó (gombás töltelékkel)

1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk. 2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk. 3. A zsemlék...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Csülök (barna sörrel sült) Gizi receptje
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Csülök (barna sörrel sült) Gizi receptje

A köménymagot és a koriandert állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze. A csülköt alaposan dörzsöljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Az adatlapja alapján ezteket az ételeket is kedvelné
Avatar Zsálya - torokfájásra
Zsálya - torokfájásra

Amire vigyáznunk kell! Nem ajánlatos túl sokat fogyasztani a zsályából, mert csersavai és keserűanyagai az enzimműködést serkentik, így megzavarhatják az emésztőrendszert. Ha akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors süti
Gyors süti

Mindent egy tálba , és összekeverni, tepsibe vagy muffin formákba rakni , sütni

Elkészítési idő: 10 perc+sütés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Gyümölcsös rizskocka
Gyümölcsös rizskocka

5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe. A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Bejgli kelesztés nélkül (gyúrom-nyújtom-sütöm)
Bejgli kelesztés nélkül (gyúrom-nyújtom-sütöm)

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ukrán céklaleves
Ukrán céklaleves

A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki! Az olí...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borscs Myazs konyhájából
Borscs Myazs konyhájából

Felrakjuk a húsokat köménymagos babérleveles, ételízesítős, borsos vízben, majdnem mintha húslevest raknánk fel. Közben felrakjuk a céklákat köménymagos citromos lében főni, ha má...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposztalé leves székelyesen
Káposztalé leves székelyesen

Húsgombóc elkészítése A darált húst sózzuk, fűszerezzük, az áttört fokhagymával keverve összegyúrjuk a tojással, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. Leves elkészítése 2,5 l...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposztaleves füstölt nyúljával
Káposztaleves füstölt nyúljával

3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük. Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével. Dobhatunk bele egy fél marék csigatész...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korhelyleves eredeti recept alapján
Korhelyleves eredeti recept alapján

4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk,...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újévi korhelyleves
Újévi korhelyleves

Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. Ha félpuhára főtt, hozzátessz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával
Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával

A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, a sárgarépát ferdén, kb ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szalonnát 2 cm-es kockákra vágjuk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Elzászi tarja ahogy István mester készíti
Elzászi tarja ahogy István mester készíti

A fűszereket összekeverjük, és bekenjük a felszeletelt húst, amit aztán a hűtőbe teszünk 1-2 napra. A húst olajban hirtelen kisütjük (2-3 perc oldalanként). Egy magasabb falú ser...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Székelykáposzta
Székelykáposzta

(A savanyú káposztát nem szoktam kiöblíteni, mert savanyúan szeretem.) De aki így nem szereti, természetesen kiöblítheti a káposztát folyó víz alatt. Az eredeti recept sertéscombo...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi rakott káposzta

A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyár krumpli savanyú káposztával
Betyár krumpli savanyú káposztával

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk, és kisütjük. A főtt tojásokat megpucoljuk, és felszeleteljük. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk, és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta
Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta

Töltött káposztának való gombócot gyúrunk az alapanyagokból, egy nappal a főzés előtt. Hűtőben jól érjen össze. Rétegezzük a dolgokat, lecsó az aljára, rá a káposzta, hús kockázva...

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kacsa "székelykáposzta" módra
Kacsa "székelykáposzta" módra

A kacsát szokásos módon feldaraboljuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, jól kimossuk. A hagymákat apró kockára felvágjuk és a zsíron megdinszteljuk. Ha van a kacsánknak saját zsí...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Székelygulyás Tamil konyhájából
Székelygulyás Tamil konyhájából

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a kockára vágott húst, és tovább dinszteljük, míg a húskockák kifehérednek. Hozzáadjuk a baconkockákat és a piro...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cserepes töltött káposzta
Cserepes töltött káposzta

A darált húst, darált kolozsvári szalonnát, tojást, fűszereket, hagyma, fokhagyma, félig megfőtt rizst (igen,én félig megfőzöm, szokás kérdése) jól összegyúrjuk, s hagyjuk állni le...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi töltött káposzta
Erdélyi töltött káposzta

A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az ap...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk