menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: (ebből a mennyiségből kb. 14 közepes méretű csiga lesz)
- 25 dkg túró
- 25 dkg sima liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor

Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés:


Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3.Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha > inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.

Tipp: Ízlésünk szerint más töltelékkel is készíthetjük.

Kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós rácsos
Túrós rácsos

Mindent összegyúrunk.Már nem ragacsos,sima felületű tésztát kell kapnunk. Kicsit pihentessük és ezalatt készítsük el a tölteléket Töltelék: - 0,5 kg túró - 2 csomag vaníliás cuk...

Elkészítési idő: 1,20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Töltött pogácsa
Töltött pogácsa

A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom . 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkával, res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás kevert sütemény
Almás kevert sütemény

Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt. A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsó
A tökéletes mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács recept

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is. A cukormázhoz a fehérjét ki kell kevern...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk