menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: (ebből a mennyiségből kb. 14 közepes méretű csiga lesz)
- 25 dkg túró
- 25 dkg sima liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor

Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés:


Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3.Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha > inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.

Tipp: Ízlésünk szerint más töltelékkel is készíthetjük.

Kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anna Gazsi
téli pavlova
téli pavlova

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és kibélelünk egy 40×25 cm-es tepsit sütőpapírral. 2. A tojásfehérjéket egy tálba tesszük és közepes fokozaton addig verjük, míg a fehérjében he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Alap kavart tészta
Alap kavart tészta

A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar "héveknédli" sós kelt tészta
"héveknédli" sós kelt tészta

A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztok, amelyet egy órán át kelni hagyok A tésztát 4 részre vágom és minden egyes darabot téglalappá nyújtok. Olvasztott zsírral megkenem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk