Családireceptkönyv.hu

ANYU PISKÓTÁJA


Írta:

Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
6 csapott evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál rétesliszt
csipetnyi só

Elkészítés:


A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval nagyon !!! kemény habbá verem (amíg fokhagyma szaga nem lesz - mondaná apu :) )
A cukros sárgájába belekavarom a lisztet majd kanalanként lazán hozzákeverem a habot.
Vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon "tűpróbáig" sütöm.
(ez a nagyobb zománcos tepsi adagja)

Trükkök, tippek, praktikák:


A kis teflon tepsi adagja:
3 evőkanál lisztet elkeverünk 1/2 tk sütőporral.
3 tojás sárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral.
3 tojás fehérjéjét 1 csipet sóval habbá verjük.
A cukros tojássárgáját összeforgatjuk a liszttel, majd a fehérjehabot lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: domika1
Meggyes piskóta
Meggyes piskóta

Margarint a porcukorral habosra keverem,majd hozzáadom a tojássárgáját, meg a felvert tojásfehérjét,a lisztet és a tejet,Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük ,majd meggyel megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Részeges szelet
Részeges szelet

A krémet előkészítjük, a tojássárgáját kikeverünk a liszttel, hozzáöntjük a tejet és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, majd hűtjük. A tésztához habbá verjük a feh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Püspökkenyér csokis -meggyes
Püspökkenyér csokis -meggyes

.-6 tojássárgát a 6 ek. cukorral habosra keverünk. -20 dkg meggyet, -20 dkg diót, -4 szelet csokoládét, -6 ek. lisztet, fél sütőport, -és a tojások felvert habját adjuk ho...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GUMICUKOR
GUMICUKOR

A gyümölcslevet lábasba öntöm, mikor már langyos hozzákeverem a zselatint, folyamatosan kevergetem egy kézi habverővel, a habot párszor leszedem, majd felforralom. Ha felforrt, még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk