6 db tojás
6 csapott evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál rétesliszt
csipetnyi só
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval nagyon !!! kemény habbá verem (amíg fokhagyma szaga nem lesz - mondaná apu :) )
A cukros sárgájába belekavarom a lisztet majd kanalanként lazán hozzákeverem a habot.
Vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon "tűpróbáig" sütöm.
(ez a nagyobb zománcos tepsi adagja)
A kis teflon tepsi adagja:
3 evőkanál lisztet elkeverünk 1/2 tk sütőporral.
3 tojás sárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral.
3 tojás fehérjéjét 1 csipet sóval habbá verjük.
A cukros tojássárgáját összeforgatjuk a liszttel, majd a fehérjehabot lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
1. A hozzávalókat - az olajon kívül - egy nagyobb tálban összekeverjük, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. 2. A gofrisütőt felmelegítjük, majd olajjal vékonyan kikenjük. 3...
Elkészítési idő: 45 percA tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, csokis massz...
Elkészítési idő:A cukrot habosra keverjük a tojással, majd a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összedolgozzuk. A kizsírozott, kilisztezett tepsibe simitjuk. Kimagozott szil...
Elkészítési idő:A mazsolát (vagy más aszalt gyümölcsöt) a 75 ml rumba (vagy egyéb folyadékba, én csak sima vizet használtam) rakjuk és felforraljuk. Az olvasztott vajat alaposan elkeverjük a cu...
Elkészítési idő: