6 db tojás
6 csapott evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál rétesliszt
csipetnyi só
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval nagyon !!! kemény habbá verem (amíg fokhagyma szaga nem lesz - mondaná apu :) )
A cukros sárgájába belekavarom a lisztet majd kanalanként lazán hozzákeverem a habot.
Vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon "tűpróbáig" sütöm.
(ez a nagyobb zománcos tepsi adagja)
A kis teflon tepsi adagja:
3 evőkanál lisztet elkeverünk 1/2 tk sütőporral.
3 tojás sárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral.
3 tojás fehérjéjét 1 csipet sóval habbá verjük.
A cukros tojássárgáját összeforgatjuk a liszttel, majd a fehérjehabot lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
A száraz hozzávalókat elkeverem, majd a vajjal elmorzsolom. Végül a tojások sárgáját is hozzáadom és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok. 1-2 órát hűtőben pihentetem, majd enyhén l...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő:Először a tölteléket készítjük, el, hogy amíg a tésztát összegyúrjuk, az alma kihűljön. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a csip...
Elkészítési idő: