1.) 4 tojás sárgája
2.) 1 csésze cukor
3.) 7 dkg zsír
4.) 1 csésze cukor
5.) 1 csésze víz
6.) 1 csésze tej
7.) 1 csomag őrölt fahéj
8.) 1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg
9.) 1 csomag szalakáli
10.) kb 2 kg liszt
11.) 4 tojás fehérje
12.) 60 dkg cukor
A 4 tojás sárgáját egy csésze cukorral, 7 dkg zsírral habosra keverjük.
Egy csésze cukrot megégetünk és egy csésze vízzel felöntjük, s ha kihűlt hozzáadjuk a kikevert tojáshoz.
Egy csésze tejet, egy csomag fahéjat, a mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeget, egy csomag szalakálit és a lisztet a masszához keverjük, hogy könnyen nyújtható állagú tésztát kapjunk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle.
A 4 tojás fehérjét 60 dkg cukorral kikeverjük, s a megsült pogácsákat ebben a mázban megforgatjuk.
A turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük. 2. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze tel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha va...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukrokkal, sóval, tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt almákat. A tojások fehérjéből ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű