120 g puha vaj
150 g cukor
2 tojás
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 teáskanál vaníliaaroma
12 – 13 kajszibarack
porcukor
A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliaaromát és keverjük tovább. Amikor krémes állagú, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a sütőport is. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. A barackokat mossuk meg és vágjuk ketté, a félbevágott barackokat tegyük a tészta tetejére. Ha a gyümölcs nem elég édes, szórjuk meg kevés cukorral. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni és szeletelés előtt szórjuk meg porcukorral.
1. 1 dl langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és 1 teáskanálnyi cukrot, majd letakarjuk, és langyos helyen felfuttatjuk. 2. Ezután összegyúrjuk a liszttel, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. Elkészítés Tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A túrót el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 100 ml cukrozott (1 tk cukor), langyos tejben megfuttatjuk. Egy nagy tálban a lisztet összegyúrjuk az élesztővel, tejjel, tojássárgájával és cukorral (5 ek cukor). A...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes