120 g puha vaj
150 g cukor
2 tojás
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 teáskanál vaníliaaroma
12 – 13 kajszibarack
porcukor
A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliaaromát és keverjük tovább. Amikor krémes állagú, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a sütőport is. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. A barackokat mossuk meg és vágjuk ketté, a félbevágott barackokat tegyük a tészta tetejére. Ha a gyümölcs nem elég édes, szórjuk meg kevés cukorral. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni és szeletelés előtt szórjuk meg porcukorral.
A vajat egy lábasban felolvasztom, majd hozzáöntöm a búzadarát Ezután mehet bele a tej, tejszín (nem felverve), kókusz. Ezt is jól elkeverjük és végül hozzáadjuk a cukrot, vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat kikavarjuk a porcukor és a víz hozzáadásával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 10 dkg darált diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet összemelegítjük a vaníliás cukorral, 2 evőkanál mézzel és a vajjal. A citrom héját a cukros darált mákhoz reszeljük, majd a mákot az édes tejhez adjuk. A szikkadt kifliket...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű