50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg háztartási keksz apróra tördelve
25 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
4 ek rum aroma kb.
2 ek lekvár/ dzsem lehetóleg sárga barack
2 dl tej
5 dkg mazsola
15 dkg dió (darált
1-csésze meggy befőtt v.fagyasztott is jó ezt lecsöpögtetni félbe vagdosni
1 meggy aroma
Cukor máz :tizdeka por cukor pár csepp meggy aroma s pár csepp langyos viz addig kevergetve amig épp hogy folyós legyen
PLUSSZ HÁROM NÉGY TOJÁSOS VIZES PISKÓTA
Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a rumot, a lekvárt és a meggyet majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet és a darált kekszet a daráltat kicsinyesként ahogy felveszi meg egy negyednyit a meggy aromából is
30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
Ezután az egyik piskóta lapot vékonyan meg kenjuk barac lekvárral és a töltelékből teszünk rá kb a felét de lehet harmadolni is és a száritott piskótánkból amit el tördeltünk meg teritjük és rá simitjuk a maradék tölteléket ha harmadoltuk a tölteléket akkor még piskóta s ugy a maradék végül rá tesszük a második piskóta lapot amit szint úgy a töltelék felőli öldalát elótte meg kentünk barac lekvárral vékonyan !!!egy éjszakát érdemes állni hagyni rá téve azt a tepsit amiben sült hogy szépen le nyomódjon a piskóta a töltelékre ,aztán jöhet rá a cukor máz
A
piskótával sem érdemes faxnizni
4-tojást 4 evő kanál cukorral 4 evő kanál vizzel alaposan fel vertem turmix géppel s 4-evő kanál szitált lisztet azt már óvatosan kevertem bele és supi a sütő papiros tepsibe elő melegitett sütőbe kb 15 20 perc sütő függő de legalább negyed óráig nem kinyitni tű próba és kész
érdemes az egyiket ki szárogatni mert igy jó a töltelékhez !!!
A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához a mák, a lereszelt alma, sütőpor, édesítő és az extrák. Majd összeforgatjuk az egészet, és mehet a tepsib...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumar...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatv...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk. Nagyon vékonyra kell nyújtani, így első kipróbáláskor elé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű