50 dkg mák
30 dkg nyírfacukor
5 db L-es méretű tojás
10 dkg puha vaj (nem olvasztott
1 csomag sütőpor
kupak rum
1 mokkáskanál őrült fahéj
csipet só
30 dkg ribizli
A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük és egy villával lehúzzuk a szárakról a bogyókat.
A mákot összekeverjük a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a cukor felével és a fahéjjal és a rummal. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval.
A mákhoz keverjük először a vajas keveréket, majd pedig a fehérje habot. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a ribizlit.
180 fokra és 40 percre betesszük sülni.
Legelső lépésként kimértem a cukrot, majd hozzáadtam a zselatint. Én már több fajta zselatint is kipróbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ezentúl csakis ebből a fajtából fogok gu...
Elkészítési idő:A nápolyit és a mandulát egy robotgép segítségével összedolgozzuk, a nutellát is hozzáadjuk és jól összekeverjük. Apró golyókat formálunk a masszából, ha bevizezzük a kezünket eg...
Elkészítési idő: