50 dkg mák
30 dkg nyírfacukor
5 db L-es méretű tojás
10 dkg puha vaj (nem olvasztott
1 csomag sütőpor
kupak rum
1 mokkáskanál őrült fahéj
csipet só
30 dkg ribizli
A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük és egy villával lehúzzuk a szárakról a bogyókat.
A mákot összekeverjük a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a cukor felével és a fahéjjal és a rummal. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval.
A mákhoz keverjük először a vajas keveréket, majd pedig a fehérje habot. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a ribizlit.
180 fokra és 40 percre betesszük sülni.
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk. A fele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és leresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű