Hozzávalók a tésztához
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
kb 2 dkg kakaó
25 dkg langyos méz
5 dkg zsír
1 cs. mézes fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
75 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
Máz
tojásfehérje,
porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is.
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. Nem szabad habbá verni Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papírtölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
A formát és a díszítését a fantáziánkra bízhatjuk…
Egy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzáadjuk a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot) és az olvasztott (kihűtött!) vajat, melyekkel összekeverjük. Hozzászitá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk,én már rutinosan kettévágom,és úgy sütöm,mert sokkal egyszerűbb lesz kikaparni a belsejét.A recept szerint golyókat sütünk,de sokkal rossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.Az élesztőt, a porcukrot, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű