Hozzávalók a tésztához
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
kb 2 dkg kakaó
25 dkg langyos méz
5 dkg zsír
1 cs. mézes fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
75 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
Máz
tojásfehérje,
porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is.
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. Nem szabad habbá verni Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papírtölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
A formát és a díszítését a fantáziánkra bízhatjuk…
30 dkg lisztet 20 dkg vajjal elmorzsolunk, hozzáadunk 10 dkg porcukrot és 1 tojással összeállítjuk, hengerré formáljuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyes darabokból tepsi h...
Elkészítési idő:A lisztet, cukrot, tojást, sütőport és a vajat összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, kevés tejjel lágyítjuk. Legalább félórára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, az almát meghámo...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit, az egészet összedolgozzuk majd 2 felé osztjuk, majd kisütjük őket....
Elkészítési idő: 45 percA liszten kívül minden hozzávalót összekeverjük, és gőz fölött melegítsük. A tűzről levéve hozzákeverjük a szódabikarbónával kevert lisztet. Fél órát pihentetjük, majd 4 felé oszt...
Elkészítési idő: