menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes mézeskalács recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához

4 tojássárgája
15 dkg porcukor
kb 2 dkg kakaó
25 dkg langyos méz
5 dkg zsír
1 cs. mézes fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
75 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna


Máz

tojásfehérje,
porcukor

Elkészítés:


Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is.

A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. Nem szabad habbá verni Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papírtölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.

A formát és a díszítését a fantáziánkra bízhatjuk…

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Császármorzsa....smarni
Császármorzsa....smarni

A hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy igazán sűrű, nehezen önthető masszát kapjunk. Vagyis inkább csak kanállal tudjuk kikaparni a tálból. Egy lábosba feltesszük a zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Babapiskóta torta II.
Babapiskóta torta II.

A befőttet leszűrjük. A levéhez öntünk kevés rumaromát, majd annyi babapiskótát forgatunk bele, hogy egy kerek kapcsos tortaforma aljára elegendő legyen. Ezt követően rárakunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Kókuszos-foltos kocka (bögrés)
Kókuszos-foltos kocka (bögrés)

A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
PALACSINTA I.
PALACSINTA I.

Összekeverni és sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk