Családireceptkönyv.hu

A tökéletes mézeskalács recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához

4 tojássárgája
15 dkg porcukor
kb 2 dkg kakaó
25 dkg langyos méz
5 dkg zsír
1 cs. mézes fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
75 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna


Máz

tojásfehérje,
porcukor

Elkészítés:


Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is.

A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. Nem szabad habbá verni Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papírtölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.

A formát és a díszítését a fantáziánkra bízhatjuk…

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
ECETES SÜTI
ECETES SÜTI

Elkészítés A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többit és összegyúrjuk. Amíg a töltelék készül addig pihentetjük. Utána kinyújtjuk, formára vágjuk, töltjük. Ecetes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hófehérke álma
Hófehérke álma

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisztet is belefor...

Elkészítési idő: 2h.
Nehézség: Közepes
share
Karamellás krémes
Karamellás krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kímélő piskótalap
Kímélő piskótalap

1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk