Diós labda:: 6 egész tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, 1 cs. sütőpor, ez a tészta.
Krém:: 2 cs. vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg ráma, 8 dkg darált dió, 5 ek. cukor, rumaroma. 20 dkg durvára vágott dió, 1 tábla fehér csoki, színes cukor, vagy csoki reszelék.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük a cukorral habosra,hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját óvatosan bele forgatjuk. Akkora sütőpapíros tepsibe öntjük hogy a massza 1 cm vastag legyen, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni. A tejben a pudingport sűrűre főzzük, mikor kihűlt hozzáadjuk a rumaromát, a darált diót, és a cukorral kikevert rámát. A kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval labdákat szaggatunk, és a krémmel megkenjük, és összeragasztjuk egyet-- egyet, majd az oldalát is megkenjük krémmel. Egy serpenyőbe a durvára vágott diót meg pirítjuk, és a labdákat beleforgatjuk. Fel olvasztjuk a csokit 2 ek. olajon és a labdák tetejét megkenjük, és beszórjuk tetszés szerint, én színes cukorral szórtam meg. Mehet a hidegre dermedni.
Első lépésként gyakorlatilag egy tejberizst kell elkészítened, ezért aztán fogj egy lábast, ne engedd el, csak ha már leraktad a tűzhelyre, szórd bele a rizst, öntsd fel annyi víz...
Elkészítési idő:A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő:Előkészítés A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. ♥ A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockákra vágjuk. A margarint egy főzőedényben felo...
Elkészítési idő: