Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós labda (fincsi receptek)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Diós labda:: 6 egész tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, 1 cs. sütőpor, ez a tészta.

Krém:: 2 cs. vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg ráma, 8 dkg darált dió, 5 ek. cukor, rumaroma. 20 dkg durvára vágott dió, 1 tábla fehér csoki, színes cukor, vagy csoki reszelék.

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük a cukorral habosra,hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját óvatosan bele forgatjuk. Akkora sütőpapíros tepsibe öntjük hogy a massza 1 cm vastag legyen, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni. A tejben a pudingport sűrűre főzzük, mikor kihűlt hozzáadjuk a rumaromát, a darált diót, és a cukorral kikevert rámát. A kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval labdákat szaggatunk, és a krémmel megkenjük, és összeragasztjuk egyet-- egyet, majd az oldalát is megkenjük krémmel. Egy serpenyőbe a durvára vágott diót meg pirítjuk, és a labdákat beleforgatjuk. Fel olvasztjuk a csokit 2 ek. olajon és a labdák tetejét megkenjük, és beszórjuk tetszés szerint, én színes cukorral szórtam meg. Mehet a hidegre dermedni.

Diós labda (fincsi receptek)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Meggyes csokoládés finomság sütés nélkül, csodás ízű
Meggyes csokoládés finomság sütés nélkül, csodás ízű

A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reszelt túrós
Reszelt túrós

A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, majd csomagoljuk az egészet frissentartó fóliába, és tegyük a fagyasztóba. Legalább 5-6 órára. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almatorta fahéjmártással
Almatorta fahéjmártással

A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlis piskótatekercs
Ribizlis piskótatekercs

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk