230 g kerek szemű barna rizs,
400 ml víz,
600 ml 1,5 %-os tej,
120 g nádcukor,
1 citrom reszelt héja,
20 g vaj,
4 tojás sárgája és fehérje külön, csipet só,
100 g mascarpone
A rizst tegyük fel főni a vízzel. Forraljuk fel, majd takarékon, lefedve pároljuk, amíg el nem fővi a vizet. Ekkor öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a cukrot, majd szintén fedő alatt pároljuk meg. A barna rizs tovább fő, mint a fehér. Ha elkészült, reszeljük bele a citrom héját, majd hűtsük az egészet langyosra.
A tojás sárgáját keverjük ki a mascarponeval.
A fehérjét verjük kemény habbá a sóval.
A tejberizst először keverjük össze a mascarpones tojással, majd lazán forgassuk bele a tojáshabot is.
A sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát, és előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon süssük 35 percet.
Amikor kezd pirulni a teteje, tegyünk rá egy másik darab sütőpapírt, amit egy kisebb tepsivel illesszünk a sütőformánkra. Arra figyeljünk, hogy a sütőformánk elég magas falú legyen, hogy ne a tésztát, hanem csak a papírt rögzítsük (e nélkül a légkeverés szétfújná a papírt). Légkeverés nélkül 190-200 fokon süssük, és ebben az esetben nem kell rögzíteni a felső papírt sem.
A rizskochot a kikapcsolt sütőben hűtsük langyosra.
A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő:Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: