2 személyre
» 5 dkg darált mogyoró
» 2 ek keserű kakaópor
» 1tk instant kávé
» 2 ek nádcukor
» 2 ek kaukázusi kefir
» 2 ek olaj
» 1 tojás
A darált mogyorót összekeverjük a keserű kakaóporral, a nádcukorral, egy kevés instant kávéporral, az olajjal, az egész tojással és a kaukázusi kefírrel, csipet sóval.
A masszát két bögrébe osztjuk, és a mikrohullámú sütőbe tesszük.
Érdemes végig figyelni, mert hamar elkészül, kb. 1-1,5 perc alatt megemelkedik a piskóta. A tetejére porcukrot szórunk.
Még a legrohanósabb reggelbe is belefér ennek a villámgyors bögrés csokis piskótának az elkészítése, nincs öt perc, és kész.
ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát. Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához. Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük. 165 fokos sütőben...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű30 dkg étcsoki, legalább 60%-os, vagy még magasabb kakaótartalmú 12 dkg vaj vagy kókuszzsír 12 dkg mogyoróvaj – amit előállíthatunk házilag is 12 dkg méz 12 dkg zabpehely (a du...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából 6 lapot sütünk előmelegített sűtőben 200 fokon pár perc alatt sütőpapíron a tepsi hátulján. Megfőzzük a tejben a búzadarát 2 evőkanál cukorral , 1 cs vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz