5 db alma, lédús
0,5 db citrom leve
20 dkg liszt
15 dkg búzadara
12,5 dkgg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipetnyi só
0,5 tk fahéj
12 dkg vaj
A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük!
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Egy tortaformában rétegezzük a száraz keveréket az almával, alul és felül a száraz keverék legyen.
A vajat olvasszuk fel, szurkáljuk át egy vékony pengéjű késsel a süteményt és öntsük rá a vajat.
Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 50-55 percig.
Hagyjuk a teljes lehűlés után még néhány órát pihenni mielőtt felvágjuk.
200 fokra melegítjük a sütőt. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral addig verjük, amíg a térfogata háromszorosára nem nő. Lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat keverd simára a Zeroval és a vaníliával, majd habverővel forgasd bele a tojásokat. Add hozzá a liszteket, a kakaóport, az instant kávét, a reszelt csokoládét, a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítom először is a tésztát. A lisztet, sütőport és a cukrokat összekeverem egy tálban. Hozzáadom a vajat és elmorzsolom. 2 Majd hozzáadom a tojást és a citrom levét. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű