40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet
A lisztet elmorzsolni a vajjal és a zsírral. Aztán hozzátenni a sütőport és tejfölt meg a tojást és a cukrot meg a sót. Jól dolgozzuk össze és tegyük a hűtőbe pihenni. Lereszeljük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. 2 lepényhez mérve: 5 dkg élesztőt cukros meleg vízben felfuttatok.2 diónyi zsírt elmorzsolok 50 dkg lisztben. 2. Beleteszek 2 tojást, 2 evőkanál tejfölt, pici sót. 3. Pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákot, az eritritet és a mézeskalács fűszert elkeverjük egymással. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, amire rácsepegtetjük a citromlevet és hagyjuk hogy felhabozzon. Ezután ráütjük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű