Családireceptkönyv.hu

Boldogító Barackos csiga


Írta:

Elk. idő: 1 óra 15 p
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



Hozzávalók a tésztához:
50 dkg rétesliszt,
7 dkg cukor,
15 dkg vaj vagy margarin,
4 dkg élesztő,
kb. 1/4 liter tej,
1 tojás,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
10 dkg mazsola

Töltelékhez:
8 szem szép sárgabarack,
1 csomag vanília ízű pudingpor,
1/2 liter tej,
1 csomag vaníliás cukor,
4 dkg porcukor,
1 tojássárgája, bár mi ezt el szoktuk hagyni
csipet só
tepsi kikenéséhez zsír vagy olaj

Elkészítés:



A tésztához lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben felfuttatott élesztővel, csipet sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de alig langyos vaj felét, és belereszeljük a citrom héjat. Langyos helyen addig pihentetjük, amíg a duplájára nem kelt.

Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, ízét még egy tasak vaníliás cukorral és egy csipet sóval erősítjük. Ha kihűlt, közzé keverjük a tojássárgáját is. Tojássárgáját írja ugyan az eredeti recept, de ezt mi ki szoktuk hagyni, anélkül is tökéletes.

A megkelt tésztát 30*45 cm-es téglalappá nyújtjuk, megöntözzük maradék olvasztott vajjal, (kevés vajat még félreteszünk a kenésre) és meghintjük a jól megmosott mazsolával. Úgy göngyöljük össze, akár a bejglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk. Az így kapott csigákat kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, közepükre mélyedéseket nyomunk, félig megsütjük.
A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk ki magvajuk. Minden mélyedésbe teszünk egy halom pudingot, erre magházával lefelé egy-egy fél barackot borítunk. Visszatoljuk a forró sütőbe és teljesen megsütjük. A sütés vége felé még megkenjük a félretett olvasztott vajjal, hogy szép fényes legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Próbáltuk más gyümölcsökkel is, nekünk igazán a barackos és a szőlős változat jött be. Talán ezért mert a többi gyümölcsre mind van egy másik tuti receptünk…

Boldogító Barackos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Képviselő fánk
Képviselő fánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fánk-Amerikai fánk
Fánk-Amerikai fánk

A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - fahéjas
Palacsinta - fahéjas

Az édes tésztából sütött palacsintákat fahéjas porcukorral megszórjuk és összehajtogatva, forrón tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fekete rózsaszelet
Fekete rózsaszelet

Először a roládokat – tekercseket készítjük el. A hozzávalók előkészítése után a tojásokat a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk