8 db palacsinta
24 dkg szilvalekvár, 0,5 dkg fahéj, 4 dl tejföl, 12 cukor, 0,2 vaníliás cukor
A palacsintákat megkenjük szilvalekvárral. Kettőt egymásra helyezzük és feltekerjük. Elkészítjük a fahéjas tejfölt. A tejfölt kikeverjük fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral. Tálaláskor a palacsintákat rézsútosan, hosszában kettévágjuk. A végébe öntjük az ízesített tejfölt. Megszórjuk egy kevés porcukorral és fahéjjal.
A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és az instant kávéport összekeverjük. Az olajat, a tojást, a tejes-tejfölös keveréket, a vaníliakivonatot összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRáöntjük a hab tetejére és szépen elsimítjuk, és ha kihűlt meleg késsel szeleteljük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz epret mossuk meg, csepegtessük le, majd pár darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig vágjuk fel apró darabokra. A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgályát kikeverjük cukorral vaniliás cukorral, sütöpor és a 2cs pudingal . A fehérjét habbá verjük ovatosan össze keverjük . Nagyobb tepsibe öntjük és 10perc sütés . Kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű