Családireceptkönyv.hu

Dióalagút


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tésztához:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált dió
A krémhez:
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 tojás
1 cs vaníliáspuding
14 dkg cukor
3 cl rum
4 dl tejszín
zselatin

Elkészítés:


A tojássárgáját a cukor harmadával fehéredésig keverjük.
A fehérjét a többi ckorral kemény habbá verjük, majd a kettőt lazán egymásba forgatjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a diót.
Nagyobb tepsibe helyezzük, elkenjük rajta, majd 20 percig sütjük.
A kész tésztát őzgerinformába helyezzük, a lefedéséhez pedig levágunk egy megfelelő darabot.
A töltelékhez a tejet a tojással, pudinggal, cukorral simára keverjük, sűrű krémmé főzzük.
A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd 4 ek meleg vízben feloldjuk. Ezeket a krémhez keverjük.
A krémet néhány ek kivételével a tésztába töljük, lefedjük a levágott darab tésztával, majd egy órára hűtőbe tesszük.
Végül a félretett krémmel megkenjük a kiborított sütemény tetejét.
.
A tejsz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Puncsos keksz-szelet
Pudingos - Puncsos keksz-szelet

1. A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek cukorral felfőzzük. 2. A margarint kb. 15 dkg cukorral habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Habos álom
Habos álom

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas tekercs
Fahéjas tekercs

A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Omlós almás pite
Omlós almás pite

Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk