menu

Családireceptkönyv.hu

Dióalagút


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tésztához:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált dió
A krémhez:
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 tojás
1 cs vaníliáspuding
14 dkg cukor
3 cl rum
4 dl tejszín
zselatin

Elkészítés:


A tojássárgáját a cukor harmadával fehéredésig keverjük.
A fehérjét a többi ckorral kemény habbá verjük, majd a kettőt lazán egymásba forgatjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a diót.
Nagyobb tepsibe helyezzük, elkenjük rajta, majd 20 percig sütjük.
A kész tésztát őzgerinformába helyezzük, a lefedéséhez pedig levágunk egy megfelelő darabot.
A töltelékhez a tejet a tojással, pudinggal, cukorral simára keverjük, sűrű krémmé főzzük.
A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd 4 ek meleg vízben feloldjuk. Ezeket a krémhez keverjük.
A krémet néhány ek kivételével a tésztába töljük, lefedjük a levágott darab tésztával, majd egy órára hűtőbe tesszük.
Végül a félretett krémmel megkenjük a kiborított sütemény tetejét.
.
A tejsz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Amerikai fánk
Fánk - Amerikai fánk

1. A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
gyors  kakaós
gyors kakaós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés gyümölcsös II
Bögrés gyümölcsös II

1. A hozzávalókat gondosan összekeverjük. 2. Belerakjuk a lecsöpögtett gyümölcsöt, és megsütjük. 3. Tetejét porcukorral, esetleg csokimázzal bevonjuk. sütési hőfok: 180°C süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Almás-krémes torta
Almás-krémes torta

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy evőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk