A tésztához:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált dió
A krémhez:
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 tojás
1 cs vaníliáspuding
14 dkg cukor
3 cl rum
4 dl tejszín
zselatin
A tojássárgáját a cukor harmadával fehéredésig keverjük.
A fehérjét a többi ckorral kemény habbá verjük, majd a kettőt lazán egymásba forgatjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a diót.
Nagyobb tepsibe helyezzük, elkenjük rajta, majd 20 percig sütjük.
A kész tésztát őzgerinformába helyezzük, a lefedéséhez pedig levágunk egy megfelelő darabot.
A töltelékhez a tejet a tojással, pudinggal, cukorral simára keverjük, sűrű krémmé főzzük.
A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd 4 ek meleg vízben feloldjuk. Ezeket a krémhez keverjük.
A krémet néhány ek kivételével a tésztába töljük, lefedjük a levágott darab tésztával, majd egy órára hűtőbe tesszük.
Végül a félretett krémmel megkenjük a kiborított sütemény tetejét.
.
A tejsz
A tojások sárgáját a 30 dkg cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, összekeverjük, majd sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. A tojások fehérjét 30 d...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd az olajat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehé...
Elkészítési idő: 45 percÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárg...
Elkészítési idő: