A tésztához:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált dió
A krémhez:
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 tojás
1 cs vaníliáspuding
14 dkg cukor
3 cl rum
4 dl tejszín
zselatin
A tojássárgáját a cukor harmadával fehéredésig keverjük.
A fehérjét a többi ckorral kemény habbá verjük, majd a kettőt lazán egymásba forgatjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a diót.
Nagyobb tepsibe helyezzük, elkenjük rajta, majd 20 percig sütjük.
A kész tésztát őzgerinformába helyezzük, a lefedéséhez pedig levágunk egy megfelelő darabot.
A töltelékhez a tejet a tojással, pudinggal, cukorral simára keverjük, sűrű krémmé főzzük.
A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd 4 ek meleg vízben feloldjuk. Ezeket a krémhez keverjük.
A krémet néhány ek kivételével a tésztába töljük, lefedjük a levágott darab tésztával, majd egy órára hűtőbe tesszük.
Végül a félretett krémmel megkenjük a kiborított sütemény tetejét.
.
A tejsz
1. A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek cukorral felfőzzük. 2. A margarint kb. 15 dkg cukorral habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű