2 dl 3,5 %-os tej
1 teáskanál cukor
pici só
2 dkg friss élesztő
25 dkg liszt
1 evőkanál zsír
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 db egész tojás
1 dl tejföl
10 dkg mazsola rumba áztatva
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 db vanilíás cukor
0.5 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba és hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk, 30-40 percig kelesztjük meleg helyen letakarva. Akkor jó ha duplájára kelt.
Míg kel a tésztánk, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót a tojássárgájával, a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, vaníliás cukrot, a tojásfehérjét felverjük habnak majd azt is hozzákeverjük, és utoljára a rumba áztatott mazsolát.
Kinyújtjuk a tésztát, zsírozott tepsibe tesszük (35 x 22 cm), majd ráhalmozzuk a túró töltelékünket.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 30 perc alatt aranysárgára sütjük, egy kicsit pihentetjük, majd négyzetekre szeljük, másnap is nagyon finom ha marad!
Torta teteje: Hideg növényi tejszínt felverjük. Fontos, hogy hideg legyen, különben nem lehet felverni! Kézzel 4 tojás sárgáját hozzákeverünk. Óvatosan, hogy ne törjük össze a hab...
Elkészítési idő:Jól összekavarom a hozzávalókat és kikent tepsiben 150 fokon kb 45 percig sütöm. Mikor kihűlt tetszés szerint felvágom. A vajat felolvasszuk hozzáadjuk a porcukrot a kakaót a te...
Elkészítési idő: