2 dl 3,5 %-os tej
1 teáskanál cukor
pici só
2 dkg friss élesztő
25 dkg liszt
1 evőkanál zsír
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 db egész tojás
1 dl tejföl
10 dkg mazsola rumba áztatva
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 db vanilíás cukor
0.5 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba és hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk, 30-40 percig kelesztjük meleg helyen letakarva. Akkor jó ha duplájára kelt.
Míg kel a tésztánk, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót a tojássárgájával, a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, vaníliás cukrot, a tojásfehérjét felverjük habnak majd azt is hozzákeverjük, és utoljára a rumba áztatott mazsolát.
Kinyújtjuk a tésztát, zsírozott tepsibe tesszük (35 x 22 cm), majd ráhalmozzuk a túró töltelékünket.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 30 perc alatt aranysárgára sütjük, egy kicsit pihentetjük, majd négyzetekre szeljük, másnap is nagyon finom ha marad!
Elkészítése Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet és sűrű palacsinta tésztát keverünk belőle. (Olyan sűrűségű legyen mint a méz.) Az almákat meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű