a tésztához:
3 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg kristálycukor
1 ek. porcukor a tészta hintéséhez
Őzgerincforma méretére vágtam sütés után.
Joghurtos meggykrém receptje:
25 dkg meggyet darabosra turmixolunk.
Elkeverjük 20 dkg joghurttal,3 dkg porcukorral,3,5 dl habbá vert tejszínnel,5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal,majd beleöntjük a joghurtos krémet.
A tetejére tesszük a tésztalapot.
A hűtőben 2 órát dermesztjük.
A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából,lehúzzuk róla a Díszítjük tejszínhabbal,csokiforgáccsal,meggyel és a meggyfa levelével .
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket villával felverjük, hozzáadjuk a folyékony olajat, az egész tojást, a kókusztejet, végül a fűszert és a liszteket. Pár perc alatt szépen besűrűsödik a massza. Kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfőzöm a tejben a cukrot, lisztet, vaníliát Még melegen hozzáadom a margarint vagy vajat és a kókuszreszeléket Elfelezem At egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverek Hagyom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket A tejet a cukorral felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű