a tésztához:
3 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg kristálycukor
1 ek. porcukor a tészta hintéséhez
Őzgerincforma méretére vágtam sütés után.
Joghurtos meggykrém receptje:
25 dkg meggyet darabosra turmixolunk.
Elkeverjük 20 dkg joghurttal,3 dkg porcukorral,3,5 dl habbá vert tejszínnel,5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal,majd beleöntjük a joghurtos krémet.
A tetejére tesszük a tésztalapot.
A hűtőben 2 órát dermesztjük.
A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából,lehúzzuk róla a Díszítjük tejszínhabbal,csokiforgáccsal,meggyel és a meggyfa levelével .
A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz. Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük A lis...
Elkészítési idő: 55 percA lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő:1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő:Megsütjük a piskótát. Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró...
Elkészítési idő: