a tésztához:
3 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg kristálycukor
1 ek. porcukor a tészta hintéséhez
Őzgerincforma méretére vágtam sütés után.
Joghurtos meggykrém receptje:
25 dkg meggyet darabosra turmixolunk.
Elkeverjük 20 dkg joghurttal,3 dkg porcukorral,3,5 dl habbá vert tejszínnel,5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal,majd beleöntjük a joghurtos krémet.
A tetejére tesszük a tésztalapot.
A hűtőben 2 órát dermesztjük.
A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából,lehúzzuk róla a Díszítjük tejszínhabbal,csokiforgáccsal,meggyel és a meggyfa levelével .
A vajat és cukrot elektromos habverővel habosra keverjük, kb 5 perc alatt, nagy fokozaton. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és reszelt citromhéjat és a lisztet is, majd ezeket is al...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes