A pudinghoz
100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
300 ml víz
1 db vaníliarúd (belseje)
600 ml kókusztej
60 g cukor - aranybarna
A rétegezéshez
405 g málna
A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.
Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.
Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.
Bármilyen friss gyümölccsel, vagy gyümölcspürével rétegezhetjük az elkészült tápióka pudingot, langyosan tálaljuk.
A réteslisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverem, és a keverék felét a jó vastagon kivajazott tepsi aljára szórom, kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Erre fél kg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az olajat. Egy külön edénybe összekavarom a liszteket a sütőporral, majd a tojásos cukros masszához adom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a felvert tojáshoz adjuk óvatosan, hogy ne...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű