Családireceptkönyv.hu

Tápióka puding


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A pudinghoz

100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
300 ml víz
1 db vaníliarúd (belseje)
600 ml kókusztej
60 g cukor - aranybarna

A rétegezéshez

405 g málna

Elkészítés:


A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.
Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.
Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.
Bármilyen friss gyümölccsel, vagy gyümölcspürével rétegezhetjük az elkészült tápióka pudingot, langyosan tálaljuk.

Tápióka puding

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Golyók - Gesztenyegolyó 1 - OK
Golyók - Gesztenyegolyó 1 - OK

1. Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes krémes tej- és tojásmentesen
Mézes krémes tej- és tojásmentesen

Előbb a krémet készítjük el: a növényi tejben felfőzzük a lisztet. A margarint a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd összekeverjük a felfőzött liszttel. A tésztához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótatekercs pudinggal töltve
Piskótatekercs pudinggal töltve

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

A tejfölt - vagy a tejet - meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk